Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fakturor gällande hjälpmedel

Alla beställningar som inkommer från inkop.hmf@vgregion.se samt sesam.lmn@vgregion.se är SESAM-beställningar och ska sändas till VGR enligt följande instruktioner och till de GLN-adresser som framgår i förteckningen nedan.

För hjälpmedelsfakturor finns ett unikt Beställar-ID per förvaltning Ni ska ange.
Beställar-ID anges som referens i referensfältet utan övrig text då detta är en automatiserad process. Text likt "Beställar-ID" får inte förekomma i referensen.

295 Hjälpmedelscentralen: 2300
300 Regionservice: 852111

Viktigt är även att ett korrekt ordernummer från beställningen följer med vid fakturering.

Alla bilagor till dessa fakturor måste skickas inbäddade i fakturan. Det är något Ni måste säkerställa med Er VAN-tjänstoperatör. Från den 1 april 2019 är det lag på att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura) enligt en ny europeisk standard. Det finns ett antal undantag då lagen inte ska tillämpas, bland annat i de fall då e-faktura skulle innebära en risk för att röja uppgifter som omfattas av sekretess eller i övrigt skada säkerhetskänslig verksamhet

Unika faktureringsadresser
Varje förvaltning inom Västra Götalandsregionen har en egen reskontra och därmed en egen GLN-adress för fakturering. Det är detta GLN ni uppger vid fakturering till VGR.

Förvaltningens nummer och namn ska anges i fältet köparen på varje faktura. Det innebär att kundens namn på fakturan behöver vara exempelvis ”295 Hjälpmedelscentralen” vid fakturering till Hjälpmedelscentralen. Det kan således komma att kräva att ni uppdaterar era tidigare kundregister så att dessa matchar informationen nedan. Utan sifferkombinationen i fältet kommer fakturan inte att kunna styras till rätt förvaltning och blir därmed inte korrekt mottagen av VGR.

GLN-Adresser och E-postadresser - SESAM

295 Hjälpmedelcentralen
GLN: 7350003378921
E-post: rns.faktura.295.RD@vgregion.se

300 Regionservice
GLN: 7350003378945
E-post: rns.faktura.300.RD@vgregion.se

Hjälpmedel, webSESAM

Senast uppdaterad: 2021-04-21 10:42