Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ekonomiservice RPA-tjänst

Vill du effektivisera din verksamhet, bli av med repetitiva arbetsuppgifter och frigöra tid för annat? Då kan en digital medarbetare så kallad RPA vara något för dig. RPA står för robotic process automation och används med fördel när administrativa arbetsuppgifter är återkommande och repetitiva.

Vi erbjuder dig stöd i processen från start till implementering och sköter sedan förvaltningen av din RPA-process. RPA-teamet på ekonomiservice har flera års erfarenhet av att utveckla RPA-processer, vi har idag cirka 25 egna robotar som arbetar dygnet runt varje dag med en total tidsbesparing på cirka 20 000 arbetstimmar per år.


En digital medarbetare arbetar:

  • 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan.
  • utan lön eller kaffe
  • snabbare än någon människa
  • med högre kvalité eftersom fel baserade på mänskliga faktorn uteblir
  • så att ordinarie personal får tid över till mer värdeskapande arbetsuppgifter.

För att ta reda på om en process är lämplig att robotisera så bokar vi in ett första möte med din verksamhet. Där går vi tillsammans igenom vad som krävs och vilka olika steg som sker innan vi kan tillhandahålla en digital medarbetare till din verksamhet.

Under dokument finns de mallar för dokumentation som vi kommer att gå igenom med dig under processens framtagande. De är bland annat till för att tydliggöra vad roboten ska göra och när den ska göra det.

För att du som kund ska få ut maximalt av din digitala medarbetare så är det viktigt att du vet hur mycket tid som arbetet tar idag och hur mycket tid som man därmed kan spara genom att låta en digital medarbetare utföra arbetsuppgiften istället. Kostnaden kan skilja beroende på vilka system och behörigheter som roboten ska arbeta i. Ta kontakt med oss för en offert baserat på vad din verksamhet behöver.

Kontakt Ekonomiservice RPA

Vill du veta mer om digitala medarbetare eller få mer information om hur vi kan hjälpa dig så kontakta oss gärna.

Mikael Doi, processledare Ekonomiservice Systemsupport och utveckling
mikael.doi@vgregion.se

Elin Asp, servicechef Ekonomiservice RPA-team
elin.asp@vgregion.se

Frågor om drift och support anmäls i VGR serviceportal - RPA systemsupport

Här finns de dokument som vi kommer att använda oss av under framtagandet av din robotprocess

PAD (Process analys dokument) 

PDD (Process definition document)

Risk och sårbarhetsanalys

Klassificering av information

 

Har du frågor om tjänsten eller dokumentation kontakta oss:

Elin Asp, servicechef för ekonomiservice RPA-team
elin.asp@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2023-07-12 08:47