Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fakturor med patientdata

Från den 1 april 2019 är det lag på att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura) enligt en ny europeisk standard. Det finns ett antal undantag då lagen inte ska tillämpas, bland annat i de fall då e-faktura skulle innebära en risk för att röja uppgifter som omfattas av sekretess eller i övrigt skada säkerhetskänslig verksamhet

Elektroniska fakturor med patientdata eller sekretessbelagda uppgifter ska skickas till specifika GLN-adresser, i enlighet med Västra Götalandsregionens säkerhetspolicy. Med patientdata menas namn, personnummer och liknande som kan länkas samman vid en eventuell sjukdom

Unika faktureringsadresser
Varje förvaltning inom Västra Götalandsregionen har en egen reskontra och därmed en egen GLN-adress för fakturering. Det är detta GLN ni uppger vid fakturering till VGR.

Förvaltningens nummer och namn ska anges i fältet köparen på varje faktura. Det innebär att kundens namn på fakturan behöver vara exempelvis ”130 Sahlgrenska Universitetssjukhuset” vid fakturering till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Det kan således komma att kräva att ni uppdaterar era tidigare kundregister så att dessa matchar informationen nedan.
Utan sifferkombinationen i fältet kommer fakturan inte att kunna styras till rätt förvaltning och blir därmed inte korrekt mottagen av VGR.

VGR har organisationsnummer 232100-0131 till samtliga förvaltningar.

GLN-adresser för faktura med patientdata

För fakturor som avser Köpt Vård, Peruk Glasögonbidrag och Fordon gäller tidigare överenskommen fakturaadress

Senast uppdaterad: 2020-05-18 14:34