Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För dig som är medarbetare i Västra Götalandsregionen

Semesterrutiner i Marknadsplatsen 2.0

Inför planerade ledigheter är det viktigt att Ni som användare kommer ihåg att skapa delegeringar till en kollega under tiden för Er frånvaro. En delegering innebär att uppdraget, som fortsatt tilldelas dig som huvudansvarig användare, även synliggörs och kan hanteras av den användare som delegeringen är skapad för.

Det är bara möjligt att delegera till andra användare i samma behörighetsgrupp som du själv tillhör. Det vill säga, granskare kan bara delegera till andra granskare och beställare kan bara delegera till andra beställare.

Som granskare har du möjlighet att delegera behörighet att granska fakturor.

Som beställare har du möjlighet att delegera behörighet att registrera leveranskvittens för dina registrerade beställningar samt att granska fakturor. Då fakturahanteringen innebär både att registrera leveranskvittens för ordern och att vid behov därefter även granska fakturan är det viktigt att båda dessa behörigheter delegeras så att mottagaren får all behörighet som krävs för att kunna hantera fakturorna.

Användare av typen attestant har inte behörighet att själva registrera sina delegeringar utan ska alltid vända sig till förvaltningens lokala ekonomiavdelning för att få hjälp med att beställa en delegering.

För dig som attestant vill vi också tipsa om möjligheten att hantera beställningar och fakturor för attest via webblösningen. Denna medför att du kan hantera attesten direkt via din telefon eller surfplatta. Mer information om webblösningen finns här: Länk till manual

Vid frågor är du som användare alltid välkommen att kontakta supporten för hjälp och guidning.
För frågor om faktura når du supporten via telefon: 010-4410200
eller via mail: systemadministration.regionservice@vgregion.se

Våra öppettider i sommar:
Observera att under vecka 27-31 har supporten avvikande öppettider
Måndag – fredag 08.00 – 15.00

Övriga veckor har vi öppet som vanligt
Måndag – torsdag 08.00 – 16.00
Fredag 08.00 – 15.00

Senast uppdaterad: 2020-06-09 15:58