Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Akut behov av adressuppgifter till faktiska vaccinationsplatser

Publicerad:

Vi behöver så snart som möjligt och därefter kontinuerligt få till oss information om vaccinationsplatser för att kunna lämna och hämta de resenärer som reser sjukresa eller färdtjänst till vaccination.

Resorna utförs och planeras av Västtrafik utifrån att patienten ska vara i tid till vaccinationen och inte bli kvar längre än 30 minuter efter den bokade vaccinationstiden. Detta för att underlätta logistiken på vaccinationsstället. Därför är det viktigt att veta följande när det gäller samtliga vaccinationsställen:

  • Vaccinationsställets namn (samma som kommuniceras till patienten)
  • Vaccinationsställets gatuadress/-er (utifrån gatuadressen använder Västtrafik koordinater till exakta punkter för lämning och hämtning)
    • Ingång – gatuadress och/eller annan beskrivning t.ex Norra ingången
    • Utgång - gatuadress och/eller annan beskrivning t.ex Norra ingången

Uppgifterna skickas till sjukresor@vgregion.se

Patienter under 70 år som definieras enligt riskgrupp Fas 2 måste ha reseintyg för sjukresetaxi

Patienter som är 70 år eller äldre samt de medicinska riskgrupper som är definierade enligt Fas 2 i vaccinationsplanen får åka sjukresetaxi till hälso- och sjukvården för vaccination mot covid-19 trots att besök för vaccination normalt inte omfattas av sjukresor. Patienter som är under 70 år och definieras enligt riskgrupp Fas 2 måste ha ett reseintyg för sjukresa med sjukresetaxi. Beslutet gäller från den 1 mars 2021.

Publicerad: