Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Erbjud patienten besökskvitto

Publicerad: Uppdaterad:

Sjukreseenheten vill påminna dig som vårdgivare om hur viktigt det är att ge patienter besökskvitto/underlag från vårdinrättningen efter deras vårdbesök.

För att en patient ska få frikort eller ersättning för sjukresa krävs besökskvitto
För att sjukreseenheten ska kunna betala ut ersättning eller utfärda frikort till patienten behövs någon form av underlag som bekräftar att patienten varit på ett vårdbesök. Därför är det viktigt att du som vårdgivare alltid erbjuder patienter besökskvitto, även vid de vårdbesök där ingen vårdavgift betalas. Betalar patienten genom faktura gäller detta som underlag för ersättning eller utfärdande av frikort.

Reseintyg för sjukresetaxi accepteras inte som besökskvitto

Observera att reseintyg för sjukresetaxi inte accepteras som besökskvitto/underlag vid ansökan om ersättning för sjukresa. Reseintyg används enbart för att intyga om patientens medicinska behov av att åka sjukresetaxi. Därför behöver du som vårdgivare erbjuda patienten ett besökskvitto/underlag efter patientens vårdbesök. Detta för att patienten ska ha möjlighet att ansöka om ersättning för sin sjukresa till eller från vården alternativt ansöka om frikort.

Publicerad:
Uppdaterad: