Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sjukresa - Vaccination mot covid-19

Publicerad: Uppdaterad:

Patienter som är 70 år eller äldre eller tillhör medicinska riskgrupper får åka sjukresetaxi till och från hälso- och sjukvården för vaccination mot covid-19 trots att besök för vaccination normalt inte omfattas av sjukresor. Beslutet gäller från och med 15 januari till 30 juni 2021.

  • En bokad vaccinationstid betyder inte att en sjukresa är garanterad. Tiden för patientens bokade vårdbesök för vaccination mot covid-19 kan behöva ändras. Detta då Västtrafik har störst möjlighet att utföra en bokad sjukresa mellan kl 9-13 och från kl 15 och framåt.
  • Patienten som åker med sjukresa till eller från sitt vårdbesök för vaccination mot covid-19 ska betala en egenavgift på 80 kr per enkel resa.
  • Patienter som är 70 år eller äldre eller tillhör medicinska riskgrupper ska inte nyttja sin färdtjänst till vaccination mot covid-19.
  • Vid bokning av sjukresa till och från vården för vaccination mot covid-19 ska det uppges i bokningen att det gäller en vaccinationsresa för covid-19.

Bokning av vaccinationsresa till och från vården för vaccination mot covid-19 bokas på samma sätt som ordinarie sjukresor. Det vill säga via Västtrafiks Kund- och Resetjänst via telefon 020-91 90 90.

Vid planerade vårdbesök kan sjukresa beställas upp till 14 dagar före besöket men ska beställas senast vardagen innan, kl 08.00-17.00.

Publicerad:
Uppdaterad: