Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sjukresa - Vaccination mot covid-19

Publicerad: Uppdaterad:

Patienter som är 70 år eller äldre eller tillhör medicinska riskgrupper får åka sjukresetaxi till och från hälso- och sjukvården för vaccination mot covid-19 trots att besök för vaccination normalt inte omfattas av sjukresor. Egenavgiften för vaccinationsresa med sjukresetaxi är 80 kr per enkel resa. Beslutet gäller från och med 15 januari till 30 juni 2021.

  • En bokad vaccinationstid betyder inte att en sjukresa är garanterad. Tiden för patientens bokade vårdbesök för vaccination mot covid-19 kan behöva ändras. Detta då Västtrafik har störst möjlighet att utföra en bokad sjukresa mellan kl 9-13 och från kl 15 och framåt.
  • Patienten som åker med sjukresa till eller från sitt vårdbesök för vaccination mot covid-19 ska betala en egenavgift på 80 kr per enkel resa.
  • Patienter som är 70 år eller äldre eller tillhör medicinska riskgrupper ska inte nyttja sin färdtjänst till vaccination mot covid-19.
  • Vid bokning av sjukresa till och från vården för vaccination mot covid-19 ska det uppges i bokningen att det gäller en vaccinationsresa för covid-19.

Bokning av vaccinationsresa till och från vården för vaccination mot covid-19 bokas på samma sätt som ordinarie sjukresor. Det vill säga via Västtrafiks Kund- och Resetjänst via telefon 020-91 90 90.

Vid planerade vårdbesök kan sjukresa beställas upp till 14 dagar före besöket men ska beställas senast vardagen innan, kl 08.00-17.00.

Publicerad:
Uppdaterad: