Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Reservkort

Beställning av reservkort

TjänsteID-Service tillhandahåller reservkort och certifikat till reservkort.
Reservkort saknar Telias e-legitimation och levereras blanka så att de kan användas till valfri kortinnehavare. 
Obs! Ett reservkort kan aldrig användas till mer än person. 
Hämta reservkort hos din reservkortsadministratör

  1. Fyll i beställningsblanketten (tillsammans med din reservkortsadministratör)
  2. Scanna in den påskriven in den till Telefoniservice. 
  3. Ladda ner certifikatet på ditt reservkort (se blankett) enligt följande länk: https://cve.trust.telia.com/ccu
  4. Kortet är nu klart att använda.

          Till blanketterna
          För hjälp hur du laddar ner certfikaten, använd denna Lathund

Reservkort - Korthandläggare

För att beställa reservkort på lager för korthandläggare. Vänligen fyll i ansökan.
Den gamla pappersblanketten har utgått och vi använder nu endast elektronisk blankett.

Till blanketten

Beställning av reservkort

TjänsteID-Service tillhandahåller reservkort och certifikat till reservkort. Reservkort saknar Telias e-legitimation och levereras blanka så att de kan användas till valfri kortinnehavare.
Obs! Ett reservkort kan aldrig användas till mer än person. Det beror på att det i nuläget saknas möjlighet att radera installerat certifikat med tillräckligt hög säkerhet. Giltighetstiden för ett certifikat är maximalt sex månader – men kan förlängas vid behov. Korten kan därför nyttjas till korttidsanställda, som inte kvalificerar sig till ordinarie TjänsteID+/eTjänstekort/ SITHS-kort där Telia ju kräver ett förhållande om minst sex månader. De är också användbara för de anställda som akut behöver kort på grund av att de förlorat sitt ordinarie kort.
Den tredje kategorin tänkbara användare är de som saknar svensk identitet fullständigt – som alltså saknar personnummer eller samordningsnummer (Crossborder CA), men kan uppvisa giltigt pass. För att vi ska kunna utfärda ett reservkort måste kortinnehavaren finnas i HSA-katalogen på önskad plats. Reservkort kan inte användas till personer med skyddad identitet, eftersom reservkortet är sökbart utan begränsningar.

Reservkorten har – precis om ordinarie kort – magnetremsa och Mifarechip för inpassering. På ett reservkort står antingen VGR:s logotyp eller kommunens logotyp samt kortnumret och kortets giltighetstid (6 år från produktionstillfället).


Senast uppdaterad: 2019-07-25 10:30