Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rekryteringsprocess

Här kan du läsa om hur rekryteringsprocessen ser ut hos oss

När det finns ett rekryteringsbehov tar rekryterande chef fram en kravprofil som beskriver den kompetens och erfarenhet som den som man ska anställa behöver ha. Därefter skrivs en annons. För oftas annonserade tjänster kan det finnas en på förväg framtagen standardannons som chefen justerar utifrån specifika behov.

Aktuella lediga tjänster finns här på hemsidan samt på Västra Götalandsregionens hemsida. Många annonser publiceras även på vår företagssida på Linkedin samt Facebook. 

Vi går igenom din och alla andras ansökningar och gör en inledande bedömning av varje sökandes kvalifikationer, meriter och personlig lämplighet jämfört med kravprofilen. Om din ansökan tillhör de som rekryterande chef anser bäst lämpade kommer du att kallas till en intervju. Då vi är en offentlig verksamhet så diarieförs alla ansökningshandlingar. Din ansökan är en allmän handling. Det innebär att en ansökan kan begäras ut av den som vill. Undantag är ansökningar från personer som har skyddad identitet. Du kan själv dra tillbaka din ansökan i rekryteringssystemet om du sökte via det.  Annars bör du göra det skrifitligt.

I de flesta fall görs ett urval med ett mindre antal sökanden. Ibland händer det att chefen väljer att intervjua fler personer, till exempel då flera ansökningar har liknande meriter. Då kan intervjuer ske i två steg. I första omgången intervjuas fler under kortare tid och sedan väljer den chef som rekryterar ut ett mindre antal till intervju nummer två. Syftet med dessa anställningsintervjuer är att vi ska kunna bilda oss en så objektiv uppfattning som möjligt om din kompetens, dina färdigheter och din personlighet. I vissa rekryteringssituationer kanske du också behöver göra personlighetstester och tester av dina yrkesmässiga färdigheter som en del av urvalsprocessen.

Vi tar två eller tre referenser, inklusive en referens från någon i arbetsledande ställning.

När vi är klara med urvalsprocessen påbörjas löne- och avtalsförhandlingar. När en överenskommelse har nåtts skrivs anställningsavtalet. Beroende på vilken typ av tjänst det rör sig om erbjuds du antingen fast anställning eller visstidsanställning. Vid speciella omständigheter kan provanställning komma att tillämpas.

Så snart rekryteringsprocessen är klar – en process som kan ta allt från tre veckor upp till flera månader – skickas ett e-postmeddelande till övriga sökande för att tacka dem för visat intresse. Alla som varit på intervju får återkoppling via telefon.

Senast uppdaterad: 2020-03-31 16:02