Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Maria hoppade på Ledarsteget 

Maria Pettersson är en av tio deltagare i Regionservice interna ledarutvecklingsprogram, Ledarsteget.

Hon arbetar som lönespecialist vilket innebär att löneteamen kan vändsig till henne när de har frågor och inte kommer vidareMaria berättar om sin roll:  

- Det bästa med jobbet är att få vara den som jobbar med teamet och får ihop teamet. Jag kan inte allt men vet att det finns mycket kunskap i teamen så vi hjälps åt när någon stöter på problem.    

Maria beskriver sig själv som en person som gärna hoppar på nya saker och har under sina 32 år inom Västra Götalandsregionen, tidigare landstinget, arbetat med till exempel ekonomi och HR-administrationHennes nyfikenhet att ständigt utvecklas vidare gjorde att hon sökte till Regionservice Ledarsteg:  

- Jag tänkte att det inte var så allvarligt, att söka till en utbildning. Men det var ju samma tester och intervju som till ett chefsjobb! Så nu vet jag hur det är, nu saknas bara de sista verktygen för hur man jobbar som chef - verktyg som jag får genom utbildningen.  

Projektbaserad utbildning

Utbildningen är projektbaserad och alla deltagare har med sig ett projekt att arbeta med. Maria ska digitalisera en rutin inom Löneservice med målet att i framtiden kanske ha en helt digitaliserad lönehandbok. Hennes personliga mål är även det tydligt, på frågan om vad hon gör om fem år 

- Jag hoppas att jag är servicechef någonstans i regionen, inom lön hade varit det roligaste. Samtidigtom man är en bra chef ska man kunna vara det varsom helst. Är man intresserad  har man ju medarbetare att lära av! 

Med sig till chefsrollen har Maria inte bara utbildningen, utan lång erfarenhet från olika verksamheter och jobb inom Västra GötalandsregionenJust storleken är både det bästa och det sämsta med VGR tycker hon, det gör att beslut tar längre tid att driva igenom - samtidigt som det ger otroliga möjligheter till att utvecklas:   

- Det finns så många andra saker man kan göra. Man kan söka sig vidare eftersom det är så stort. 

Senast uppdaterad: 2020-10-01 11:53