Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

”Jag är en typisk 90-talist som vill ha en större mening “

Hanna Co är verksamhetsutvecklare inom logistik på Regionservice, som under studierna på Handelshögskolan fick upp ögonen för Västra Götalandsregionen. Efter att ha träffat två logistiker från Sahlgrenska på en mässa fick hon inblick i logistikutmaningarna inom vården. 

- Det kändes som en fullträff! Vi skrev sedan examensarbete om effektivisering av materialflödet på sterilcentralen. Jag vill vara stolt över den organisationen jag jobbar för - jag är en typisk 90-talist som vill ha en större mening.

Mycket ansvar på kort tid

Efter studierna arbetade hon ett tag inom det privata, men sökte sig 2017 till Regionservice och ett jobb som verksamhetsutvecklare med inriktning på logistik. Hon fick som nyexaminerad snabbt axla ansvaret som huvudprojektledare med uppdrag att effektivisera logistikflöden. Ansvar och bredd är enligt Hanna de bästa delarna av jobbet:

- Det är väldigt brett, jag får göra olika typer av saker. Jag har fått vara med och lansera ny e-handel, utvecklat verksamhetsprocesser vid införanden av olika IT-stöd, bland annat för automatisk materialpåfyllnad. På dessa tre åren har jag fått mycket ansvar på väldigt kort tid och jag har lärt mig massor. 

Hanna tycker att det svåraste med jobbet är att Västra Götalandsregionen som organisation är otroligt komplex och att det är svårt att veta hur beslutsprocesser ser ut. Saker tar också tid. Fördelarna överväger dock och det finns enligt Hanna goda anledningar att söka sig till jobbet som verksamhetsutvecklare.

- Är man en person som trivs med att vara i framkant och är driven och autonom så passar man här.

Trivs med olikheter

Som verksamhetsutvecklare jobbar man brett men med inriktning på ett specialistområde som exempelvis transporter, lagerstyrning, eller IT. Vissa jobbar mer strategiskt, till exempel med att arbeta fram hur effektiv logistik ser ut utifrån vårdens behov i framtiden. Hanna trivs bäst med semi-operativa projekt där hon har mer kontakt med medarbetare och även är ute i verksamheten. Kollegorna har lite olika roller, utbildningsbakgrund och är olika som personer. Just olikheterna är något som gör att de fungerar så bra ihop, menar hon.

- Jag älskar dynamiken i vår arbetsgrupp. Vi är så olika, jag trivs när inte alla är lika. Vi ska ju komma på den bästa lösningen, och om jag delar med mig av mitt arbete vill jag ha konkret feedback - och det får jag!

Senast uppdaterad: 2020-08-27 17:12