Köksmästare

Namn:  Daniela Malatestinic

Yrke: Köksmästare

Vilken utbildning krävs för arbetet?  Kock, Köksmästare

Hur länge har du jobbat på din arbetsplats? Jag har jobbat här på Östra sjukhuset i över 10 år.  Började som kock, sen arbetsledare och nu är jag köksmästare.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Händelserik! Varje dag sätter jag upp ett mål! Det är viktigt för mig att ha ett mål framför mig och ännu viktigare att se ett positivt resultat innan man slutar för dagen!  Jag planerar arbetet och ser till att allt utförs i tid och på ett bra sätt. Planering av personal, om någon är sjuk och arbetet i produktionen. Jag går igenom behovet av varor, alltid minst 2 dagar i förväg, att allt finns på plats. När varor kommer till köket går jag igenom dem så jag vet exakt när dessa ska användas, för vi jobbar ständigt med att minska matsvinn. Jag är med kockar och övrig personal i köket under hela produktionen och stöttar dom under dagen där det behövs. Det finns alltid frågor och funderingar eller små problem som uppstår under dagen som måste lösas direkt. Därför är det jätteviktigt att vi har bra kommunikation och hittar lösningar tillsammans.

Det är inte alltid lätt att hitta balans mellan planering för inköp- produktion -  portion.  För att minska svinnet måste man vara väldigt noggrann och laga mat efter produktionsunderlag.  Varje dag går jag igenom överblivna varor, om det finns över från produktionen, och ser till att de hanteras på ett bra sätt. Om vi har överblivna grönsaker då använder jag min fantasi och skapar det bästa möjliga sättet att använda dessa till fräscha och underbara sallader, det är väldigt uppskattat.

Vad är största utmaningen i jobbet?
Största utmaningen är att leverera bästa kvaliteten varje dag och bli ett steg bättre för varje dag. Leverera mat med hög kvalité och få nöjda och glada gäster.

Vad är roligast med ditt jobb?
Träffa mina arbetskollegor och se och uppleva hur vi inspirerar varandra och skapar bra stämning i köket!

På vilket sätt utvecklas du i ditt jobb?
På det sättet att min chef och kollegor ”ser” mig, har förtroende för mig, låter mig utvecklas och stöttar mig i mina mål.  Inspiration hittar jag överallt! Till exempel på olika matmässor, träffar erfarna kockar både privat och jobbmässigt.  Jag är öppen och vill lära mig nya saker hela tiden och tar emot all passion och inspiration jag kan få!