Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Egen uppfinning löser problemen

Trasiga vagnar och problem med arbetsmiljön. Mikael Johansson på Tvätteriet Alingsås tar fram kreativa lösningar tillsammans med sitt team.

Mikael Johansson är teamchef för avdelningen teknik och fastighet på Tvätteriet Alingsås. De försöker ständigt arbeta med att förbättra arbetsmiljön och efter en analys av deras tvätt- och transportvagnar blev det tydligt att något behövdes göras.

Kopplingarna mellan vagnarna har länge fungerat dåligt. Så Mikael tog sig an detta och har idag utvecklat två nya delar som gör att av- och påkopplingarna mellan vagnarna har blivit mycket lättare.

- På de vagnar som har fått sina draginfästen reparerade, kan personalen idag använda två händer till den vagn man kopplar på istället för en hand på varje vagn, vilket är ett steg i rätt riktning när det gäller arbetsmiljön, säger Mikael. Det möjliggör också att medarbetaren kan koppla en depåvagn efter en tvättvagn, så att en inte behöver åka två gånger för att få med sig alla vagnar, fortsätter han.

Mikael och hans 15 medarbetare är kreativa och försöker ständigt utveckla sin avdelning och konstruera egna lösningar för att deras arbete ska effektiviseras och bli lättare. De tänker längre tillsammans!

 

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:33