Egenodlad potatis på prov

All potatis är KRAV-odlad på Naturbruksskolan Sötåsen. Sortering, tvätt och polering av potatisen görs på en ekologisk gård (Viglunda Gård utanför Skara), varför potatisen efter detta räknas som ekologisk och inte KRAV.

Under hösten 2017 kommer ekologisk potatis att levereras från Naturbruksskolan Sötåsen till ett eller flera sjukhuskök. Detta görs som en del av pilotprojektet REFRAME (finansieras av Interreg North Sea Region) för att demonstrera hur en regional livsmedelskedja kan se ut.

Initiativet sker i samarbete mellan Regionservice och Naturbruksförvaltningen inom Västra Götalandsregionen. Då det är ett pilotprojekt, kommer värdet av kedjan under projekttiden hållas under gränsen för upphandling.

- Under det första året kommer vi att köpa två ton potatis från Naturbruksskolan Sötåsen, berättar Linda Martinsson, områdeschef för Måltider inom Regionservice. I första hand är det SkaS/Skövde som kommer att få potatis därifrån. Det är verkligen ett spännande projekt och i framtiden kanske vi även kan få till en internhandel med andra rotfrukter och grönsaker.

Läs mer om Regionservice satsning på ekologiska livsmedel

 

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:34