Följ med på julstök i sjukhuskök

Vad vore julen utan julmat? I det nyrenoverade köket på Sahlgrenska universitetssjukhuset ser man till att de patienter som måste tillbringa julhelgen på sjukhuset inte går miste om julens smaker.

På julaftonsmorgon står kocken Julie Ann Bettles och steker köttbullar och prinskorvar, kokar rödkål och potatis, gör sallad på grönkål, russin och äpplen och sätter in Janssons frestelse i ugnen. Köket fylls av ljuvliga dofter. Detta blir hennes sextonde jul som kock i Sahlgrenskas kök och det känns fortfarande lika roligt och meningsfullt.

– Det är en go stämning och alla är glada på julafton. En i personalen älskar Carola och spelar hennes julmusik hela dagen. Men egentligen är det som vilken dag som helst, säger Julie som firar på juldagen enligt brittisk tradition med kalkon och fruktkaka.


Läs hela artikeln Följ med på julstök i sjukhuskök, Sunt Arbetsliv

Senast uppdaterad: 2018-12-20 15:03