Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Från en avdelning till tolv på åtta månader

Ny cykeltjänst för transport av prover

En person på flera uppgifter är nyckeln när Regionservice avlastar vården.

I mars 2017 startade Regionservice med utökade tjänster på vårdavdelning 90/91 på SU/Sahlgrenska, för att bland annat avlasta undersköterskorna och sjuksköterskorna i det dagliga arbetet. Under åtta månader har de utökat arbetet från en till tolv avdelningar på tomten. Heini Kjaerbeck, som är teamchef och projektansvarig, berättar att det fungerar bra och utveckling av tjänsterna har gjorts under tiden.

- Redan från början hade vi tanken att vi efterhand skulle omforma tjänsterna och sättet att jobba på för att få fram ett bra koncept, säger Heini. Varje avdelning är olika och har alla sin lilla egenhet och vi försöker tillgodose deras behov så mycket det bara går.

Regionservice erbjuder också en cykeltjänst som inte fanns med från början. Cykeltjänsten innebär att det finns en medarbetare som cyklar med prover. Vården har ett stort behov av snabba interna transporter av prover och blod för att vara så effektiva som möjligt. På tjänsten finns två medarbetare som backup, då de inte får stå utan om någon blir sjuk.

-Vi har lyckats ta fram ett grundkoncept som många andra sjukhus är intresserade av att ta efter. Jag tror den stora vinningen är att vi tänker en person på flera uppgifter och att det finns folk som täcker upp om så behövs, avslutar Heini.

 

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:33