Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Invigning av nya köket på Alingsås Lasarett

Ann Westberg, sektionschef Måltider Regionservice och Hans Holmberg, sjukhusdirektör Alingsås Lasarett

Den 30 mars 2016 drog byggprojektet Framtidens närsjukhus igång och den 19 april invigdes det nya köket. Om- och nybyggnadsprojektet Framtidens närsjukhus rör vårdavdelningar, mottagningar, utbildningslokaler samt restaurang/kök. Genom att riva den uttjänta köksbyggnaden och bygga tre byggnadsvolymer som ansluts strategiskt till huvudbyggnaden skapades mer yta samtidigt som sjukhuset får fler funktionella samband. Restaurangens tidigare placering gjorde att den upplevdes som en personalmatsal och var oannonserad för tillfälliga besökare. Den uppfyllde inte heller de tillgänglighetskrav som ställs på en modern sjukhusrestaurang. Kök och restaurang har därför flyttats och fått en annan placering inom sjukhuset än tidigare.

Köket har planerats som tillagningskök för 7-8 vårdavdelningar och cirka 120 patienter, och kommer att servera frukost, lunch och middag. Det ska även finnas möjlighet för vårdavdelningarna att beställa kylda portionsrätter för att på så sätt öka utbud och flexibilitet på vårdavdelningarna. Restaurangen med cirka 100 gäster per dag är planerad att försörjas av köket. Caféet i entréplanet kommer att stänga och den 1 september kommer caféverksamheten tas över av restaurangen.

Produktionen planeras vara i gång den 25 april 2017.

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:34