Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Restaurang Gastronomen på SÄS och NU-sjukvården blir kontantfri

Från den 15 januari 2020 införs kontantlös hantering på restaurangerna som drivs i egen regi enligt beslut av servicenämnden. Beslutet gäller restaurangerna på SÄS i Borås, NÄL i Trollhättan samt Uddevalla sjukhus.

Då andelen kontanter som betalmedel minskat avsevärt år efter år kan en stor kostnadseffektivisering göras om restaurangerna får en kontantlös hantering av betalmedel. Cirka 97 % av alla betalningar görs idag med kort. Kontanthantering innebär dessutom en arbetsmiljörisk för personalen på grund av rånrisken.

Andra betalsätt

Den största delen av restauranggästerna är personal som betalar med kort. Det finns även möjlighet att betala med Swish i restaurangerna. För gästerna på Uddevalla sjukhus finns ytterligare ett alternativ då kiosken/kaféet fortfarande tar emot kontanter, där man kan betala lunchen och ta med kvittot till restaurangen. Vi hoppas detta ska bli en bra lösning för våra restauranggäster.

Område Måltider

Kontakt: regionservice.maltider@vgregion.se