Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kulturfredagar har gett teamet bättre sammanhållning

Hur kan gruppsammanhållningen stärkas på arbetsplatsen? När Jessica Werder började arbeta som teamchef för lokalvårdsgruppen C2K på Sahlgrenska insåg hon att medarbetargruppen var splittrad och att något behövde göras. Hon införde då konceptet kulturfredagar, gemensamma tillställningar för alla 30 medarbetare, vilket mottogs positivt och med stort engagemang.

- Kulturfredagar innebär att de medarbetare som kommer från samma, eller närliggande, hemländer får gå ihop och tillsammans bjuda resten av gruppen på lunch, säger Jessica, vars team består av totalt 14 olika nationaliteter.

Tanken med konceptet är att de lagar traditionella maträtter, klär sig i traditionella kläder och samtidigt får möjlighet att, om de vill, berätta och informera kollegorna om hemländerna i fråga. Initiativet har visat hur mycket likheter det finns mellan olika kulturer, trots skillnader i religion och historia.

- Medarbetarna tycker det är jätteroligt, och sammanhållningen har blivit mycket bättre. Nu när vi gått igenom alla grupper utom en har de själva initierat att alla ska fortsätta samlas för gemensam lunch en gång i månaden.

Initiativet grundar sig i Jessicas personliga intresse för kultur och religion, samt tron på vikten av att lyfta fram varandra och sprida positivitet i sin roll som chef.

- Att ta tillvara på allas olikheter är bland det viktigaste vi kan göra.

Kulturfredagar är bara ett av initiativen för att öka trivseln, medarbetarskapet och minska sjukfrånvaron inom lokalvårdsgrupp CK2. Här berättar Jessica mer om de satsningar som gjorts på gruppen: https://www.youtube.com/watch?v=K6pVOoS7yj8&feature=youtu.be

Senast uppdaterad: 2018-06-15 09:36