Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Regionservice tar över lokalvård på förlossningen SU

Gemma Martinsson. Maria Nidelea, Charlotte Hagström, Rebecka Olander, Victoria Lopes, Amira Shmail

Nu startar ett projekt där Regionservice ska utföra lokalvård efter förlossning och hemgång.

Från och med den 2 maj 2017 sker all förlossningsverksamhet i Göteborg på Östra sjukhuset. Detta beslut togs med syftet att samla och förbättra förlossningsvården. Tidigare har undersköterskor städat efter varje förlossning och hemgång, men just utifrån förbättringssyftet behöver de avlastning med lokalvård. Därför startar nu ett projekt där Regionservice ska utföra lokalvård efter förlossning och hemgång.

- Vi fick en förfrågan om vi på Regionservice kan hjälpa till med lokalvård efter förlossning och hemgång, och vi sa givetvis ja, då Regionservice kan lokalvård, säger Jeanetth Hällentorp, Teamchef och Projektsamordnare, Regionservice.

I projektet Resursteam-lokalvård ingår totalt 23 personer samt en teamchef från Regionservice. De arbetar två och två på dag- och kvällspassen och tre stycken totalt på natten. I samband med städning av rum fyller de också på förråd och skåp samt bäddar rent till kommande patienter.

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:34