Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Succé för enportionsrätter på BB

Judit Hedström och Daniella Kuzmanovska, BB Östra

BB på Östra sjukhuset startade i maj 2017 med kylda enportionsrätter till sina patienter. - Det ger patienterna en valfrihet som visat sig vara väldigt uppskattad, då våra patienter kommer och går dygnet runt, säger Judit Hedström undersköterska på BB avdelning 310 SU/Östra Sjukhuset.

När Sahlgrenska sjukhusets nya kök var klart 2016 var de redo för att börja ta sig an det projekt som handlar om att minska matsvinnet. Judit Hedström arbetar som undersköterska på BB-avdelningen 310 och har varit med från början och genom hela projektet.

-Vi har minskat matsvinnet till i princip noll sedan vi började med de kylda enportionsrätterna, säger Judit.

Maten lagas från grunden i det nya köket på SU/Sahlgrenska sjukhuset, paketeras och kyls ner, och sedan transporteras den till SU/Östra Sjukhuset. Det finns nio olika rätter att välja mellan, bland annat vegetariska och glutenfria alternativ. Patienterna fyller i en lista på vilken mat de vill ha under sin vistelse.

Judit Hedström och Daniella Kuzmanovska på BB är väldigt positiva till förändringen. Personalen har genom resan fått tydlig information och kommunikation om projektet.

- Det är kul att se hur positiva våra patienter och personal är. Patienterna får tydlig information i hur de ska gå tillväga när de blir installerade på avdelningen, så det är aldrig några problem, avslutar Judit.

BB-avdelningen har även fått ytterligare avlastning, då Regionservice lokalvårdare numera städar rummen när patienterna gått hem.  

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:34