Vad gör en servicearbetare?

Uppdaterad:
Publicerad:

Under hösten 2018 slog Regionens hus i Skövde upp dörrarna för inflyttning. En som varit med från start är servicevärden Karin Johansson. Hon beskriver sin yrkesroll som rolig och spännande med varierade uppgifter.

Hur ser en arbetsdag ut för dig som servicevärd? 

Främst innefattar mina arbetsuppgifter lokalvård. Som servicevärd ser jag till att våra kunder har en ren, fräsch och välfungerande arbetsplats. Detta kan innebära allt från skötsel av kaffeautomater till hantering av teknik. Regionens hus är en aktivitetsbaserad arbetsplats vilket gör att vi behöver vara flexibla och anpassa oss efter våra kunders behov.  

Vi jobbar i team vilket gör arbetsuppgifterna varierande. Det kan innebära att man får hjälpa till i receptionen, med vaktmästeriet, posthanteringen och konferensverksamheten. Vi servicevärdar startar dagen gemensamt med att städa konferenslokaler. Efter det fördelar vi oss på respektive våningsplan där vi ansvarar för lokalvård, service och support till kunderna. 

Krävs det någon utbildning för yrket?  

Nej. Däremot är det en fördel om man har lokalvårdsutbildning eller yrkeserfarenhet inom området. Yrket kräver även mycket datorarbete så det är bra att ha god datorvana.  

Hur kommer det sig att du sökte dig till Regionservice? 

Jag tyckte jobbet som servicevärd verkade roligt och spännande med varierande arbetsuppgifter. 

Vad ser du mest fram emot under en arbetsdag? 

Under en arbetsdag har vi mycket kundkontakt, vilket jag gillar. Något jag tycker om med min roll som servicevärd är att få hjälpa och underlätta för våra kunder i deras vardag. Dessutom lär jag mig nya saker hela tiden på jobbet. Varje dag uppstår det olika problem som man behöver lösa, vilket utmanar och utvecklar mig som servicevärd.  

Skulle du rekommendera andra att söka jobb inom Regionservice? 

Ja, det skulle jag absolut göra! Jag upplever Regionservice som en trygg organisation då de värnar om sina anställda och kunder.