Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu finns det nya kylda rätter på patientmenyn

Menyn för kylda portionsrätter är uppdaterad med ett antal nya maträtter.

Totalt består menyn nu av 14 rätter: fisk-, kött/kyckling- och vegetariska. Menyn har kompletterats med rätter såsom svamprisotto med citron och timjan och en variant på den klassiska franska grytan coq au vin. Efter önskemål från vården tillkommer tre nya vegetariska rätter. Under våren kommer menyn att kompletteras med ytterligare goda rätter.

Menyn finns på webben och i pdf-format för utskrift. Nytt för menybladet är att man med hjälp av sin mobiltelefon kan scanna en QR-kod för att komma till webbsidan och se maträtternas ingredienser, näringsvärde och maträtternas klimatpåverkan per portion.

Meny kylda portionsrätter

Fakta om kylda rätter

Syftet med de kylda rätterna är att patienter som av olika skäl inte vill eller kan äta på ordinarie serveringstider ska kunna få god och näringsriktig mat, utöver den ordinarie patientmenyn. Vidare kan kylda rätter även bidra till en minskning av matsvinnet då vårdavdelningar slipper beställa extra matbrickor för att säkerställa att mat ska finnas för exempelvis nyinkomna patienter på vårdavdelningen. På vissa sjukhus kan både anhöriga och personal beställa kylda rätter via Swish.

 • Fotograf: Regionservice

  Sedan årsskiftet är det möjligt att beställa Espresso House-moduler från VGR:s ramavtal ”Varuautomater 2020”.

 • Fotograf: Katja Ragnstam, Regionservice

  Kundrådet för intern service har tagit beslut om en handlingsplan med aktiviteter kring måltidsprocessen, bland annat för att säkerställa rutiner för att alla patienter ska få välja mat.

 • Fotograf: Regionservice

  Hösten 2020 höll HMC sin första digitala mässa med nytt hjälpmedelssortiment då det på grund av pandemin inte var möjligt att genomföras fysiskt. Konceptet blev framgångsrikt och nu är det dags igen.

 • Fotograf: Regionservice

  Hjälpmedelscentralen har tillsammans med vårdgivarna i regionen och de 49 kommunerna under lång tid arbetat med rekonditionering av sina produkter, för att minska klimatpåverkan och sänka kostnaderna.

 • Fotograf: Regionservice

  Menyn för kylda portionsrätter är uppdaterad med ett antal nya maträtter.

 • Fotograf: Regionservice

  Projektet är en del i den organisatoriska förberedelsen för FVM (Framtidens vårdinformationsmiljö) och ska simulera Regionservice tjänsteleverans i den framtida miljön.

 • Fotograf: Annika Magnusson, Västfastigheter

  För att Västra Götalandsregionen (VGR) ska uppnå målen om hållbara tjänsteresor pågår ett regionövergripande projekt - Hållbart resande i tjänsten.

 • Fotograf: Regionservice

  Ett samarbete i pilotform mellan region och kommun startar kring produktion av måltider till äldreboende.

 • Fotograf: Regionservice

  Regionservice och Mariestads kommun skriver samarbetsavtal kring serviceleveranser på Mariestads sjukhus.

 • Fotograf: Arkitektbyra

  Regionservice levererar tjänster såsom logistik och materialförsörjning till vården (MiV 2.0), lokalvård och vaktmästeri på tillbyggnaden av barnsjukhuset på Östra sjukhuset.

Senast uppdaterad: 2021-02-25 16:00