Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuell tidplan och status för MiV 2.0

Breddinförandet av MiV 2.0 (Materialförsörjning i Vården) pågår under 2021-2024. Det nya barnsjukhuset på Östra Sjukhuset samt Skaraborgs sjukhus i Skövde och Lidköping var först ut. Även Uddevalla, Alingsås och Södra Älvsborgs sjukhus i Borås påbörjade arbetet under 2021. Därefter har fler sjukhus kopplats på i arbetet.

MiV ska implementeras på 12 sjukhus i VGR och arbete pågår i olika faser på alla dessa sjukhus. På två sjukhus pågår förberedande planeringsarbete. På fem sjukhus är vi i driftsättningsfasen där enheterna en efter en växlas över till att få sin materialförsörjning via MiV 2.0. Fem sjukhus är klara med implementeringen, men operationsenheterna kvarstår på vissa tomter.

Totalt ska cirka 500 mottagningar, avdelningar och operationsenheter få sin materialförsörjning via MiV 2.0. I dagsläget är cirka 175 igång och 325 kvarstår att implementera.

Senast uppdaterad: 2023-05-26 14:33