Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nu startar breddinförandet av MiV 2.0

Under 2019- 2020 har MiV-projektet jobbat för att skapa förutsättningar för ett regionalt breddinförande av MiV 2.0.

Den 20 november beslutade Kundrådet för intern service att godkänna en införandeplan på tre år.

Syftet med MiV 2.0 är att utveckla och effektivisera materialförsörjningen inom vården och genom detta minska kostnaderna för materialhantering, frigöra tid i vården samt ge en ökad beredskap.

Först ut, med start i början av 2021, är SÄS, NU-sjukvården och Alingsås lasarett. Arbetet fortsätter på nybyggda delen av Drottning Silvias Barnsjukhus Östra och SkaS Skövde där också Lidköping inkluderas under 2021. Nu pågår förberedelserna med att rigga de lokala införandeprojekten på respektive sjukhustomt för att kunna starta upp arbetet med full fart.

MiV 2.0 är framtaget för att omhänderta materialförsörjningen till mottagningar och avdelningar på regionens sjukhus, men nyligen beslutades att MiV även ska omhänderta Operation inom ramen för 3-årsplanen. Arbetet med att anpassa konceptet till operationsverksamheternas förutsättningar är redan igång och ytterligare konceptutveckling kommer ske under 2021.

- Vi behöver vara redo att sköta materialförsörjningen enligt MiV-konceptet för Operation innan FVM (Framtidens vårdinformationsmiljö) implementeras, vilket innebär att SÄS och Alingsås lasarett är de enheter som först kommer att beröras av detta, säger Elin Westlin, projektledare för MiV 2.0, Regionservice.

Arbetet börjar inte från noll - redan idag försörjs delar av Operation på Skas Skövde via MiV och vi håller nu på att förbereda för att omhänderta materialförsörjningen enligt MiV 2.0 för operationsenheten som flyttar in i nybyggda delen av Drottning Silvias Barnsjukhus på Östra sjukhuset i mars 2021.

- Det ska bli väldigt spännande att äntligen börja köra igång breddinförandet av MiV 2.0 avslutar Elin.