Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Regionfullmäktiges budgetbeslut kring MiV 2.0

Den 9 juni beslutade regionfullmäktige att servicenämnden i Västra Götalandsregionen får 10 miljoner för att starta ett breddinförande av konceptet MiV 2.0 på regionens sjukhus, med start 2021.

Motiveringen var att ”en viktig del i servicearbetet i VGR är en tillförlitlig logistik- och försörjningsstrategi”. Inte minst har pandemin under våren visat på hur viktigt det är att ha en trygg materialförsörjning till sjukvården. 

Under hösten 2020 växlar arbetet upp och går in en ny fas och just nu arbetas det med att skapa en införandeplan för de kommande åren i dialog med berörda förvaltningar. Starten för breddinförandet är 2021 och bland de första ut är nya barnsjukhuset på Östra.

Östra sjukhuset växer för att bättre kunna möta framtidens vårdbehov. Den nya tillbyggnaden av barnsjukhuset bildar tillsammans med den gamla byggnaden, Drottning Silvias barnsjukhus och är en av de första där konceptet MiV, Materialförsörjning i Vården införs och kommer driftsättas under första kvartalet 2021.

Införandet av MiV 2.0 på det nya barnsjukhuset väntas medföra en rad nyttoeffekter för såväl verksamheterna som för patienterna. Detta kommer bland annat ske genom en ökad synlighet över lager av förbrukningsartiklar på avdelningarnas förråd genom digitalisering, vilket också bidrar till en ökad beredskap. Införandet kommer även frigöra tid ifrån vårdpersonal då en del av ansvaret för beställning, avemballering, uppackning och leverans in på förråd av förbrukningsartiklar kommer att flyttas över till Regionservice.

-Arbetet med att få allt på plats inför driftsättning nästa år löper på för fullt och jag ser framemot de kommande månaderna när projektet går in i sitt slutskede, säger Sofia Romliden, verksamhetsutvecklare Logistik på Regionservice.