Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vad händer just nu?

2020-05-22 - Arbetet med MiV 2.0 fortlöper till stor del enligt plan.

Covid-19 har den senaste tiden kommit att påverka oss på många olika sätt. Det har också satt Västra Götalandsregionens materialförsörjning på hårda prov. Nu ser vi ett tydligt behov av en strukturerad, robust och flexibel försörjningsprocess.

Arbetet med MiV 2.0 fortlöper till stor del enligt plan. Konceptutvecklingen går framåt, där lärdomar från arbetet med covid-19 successivt vävs in. Utvecklingen av IT-stöd för automatisk materialpåfyllnad löper också på bra. I september planeras systemstödet att driftsättas i Skövde.

Införande av konceptet i sin helhet pågår på SKaS Skövde. Förberedelsearbete pågår också på det nya barnsjukhuset på Östratomten. Här kommer vårdpersonal och Regionservice att arbeta utifrån MiV 2.0 från och med inflytt i de nya lokalerna.

Projektet planerar också för ett kommande breddinförande. Den 9 juni ska Regionfullmäktige besluta budget för 2021 och i samband med detta förväntas beslut kring finansiering av breddinförande av MiV 2.0 på regionens sjukhus. Spännande och viktig fortsättning följer.