Köket i Uddevalla blir mottagningskök – matproduktionen flyttas till NÄL

Förändringen genomförs på grund av att volymen av patient- och restaurangportionerna har minskat och att köket på Uddevalla sjukhus länge varit i behov av renovering och har för stora ytor för dagens produktion. För att inte öka priset på patientportionerna har Servicenämnden beslutat att göra om köket i Uddevalla till ett mottagningskök.

Det innebär att huvudråvaran i måltiderna, exempelvis kött, fisk och grytor, kommer att lagas på NÄL och transporteras till Uddevalla sjukhus.

Potatis, grönsaker och liknande kommer att beredas i köket på Uddevalla sjukhus. Detta gäller både maten till patienterna och den mat som kommer att serveras i restaurangen under lunchperioden.

Hopslagningen av matproduktionen kommer att genomföras i mitten av november. Det kommer att finnas ett gemensamt telefonnummer för kundkontakt som går att nå alla dagar i veckan. Istället för att som förut beställa mat en gång per dag kommer det nu vara möjligt att beställa mat två gånger per dag, alla dagar i veckan. Uddevalla kommer dessutom att få ett utökat utbud av matspecerier än tidigare då det kommer att vara en gemensam varukorg och samma utbud för båda sjukhusen.

Läs mer:

Frågor och svar om köket i Uddevalla

Länk till pressmeddelande Servicenämndens beslut.

Länk till artikel NU-sjukvårdens intranät