Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Måltidsutbildning för vårdpersonal och måltidsvärdar

Område Måltider har tagit fram ett utbildningspaket i måltidshantering. Utbildningen vänder sig till alla som hanterar livsmedel och måltider i sin tjänst, det vill säga de flesta som arbetar på vårdavdelning inom Västra Götalandsregionen.

Utbildningen är uppdelad i block, som består av några korta videos (2-5 minuter per film) och följs av frågor om innehållet. Filmerna behandlar bland annat livsmedelshygien, allergier, mikroorganismer, kontaminering och värdskap. Det kan vara bra att göra ett helt block vid samma tillfälle. Blocken är helt fristående från varandra och kan tas i valfri ordning. Sammanlagt består utbildningen av 23 videos och tar cirka 2 timmar att genomföra.

– Genom utbildningen får du en god inblick i livsmedelshantering och vi rekommenderar alla att gå den, säger Linda Martinsson, områdeschef för Område Måltider. Hela utbildningen behöver inte göras vid ett och samma tillfälle, utan du kan pausa och fortsätta utbildningen vid ett senare tillfälle.

Du hittar utbildningen i Lärportalen under namnet Måltidsutbildning. Efter avslutad kurs kan du skriva ut ett diplom som bevis på att du har genomgått utbildningen.