Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nya kylda rätter på menyn

Menyn för kylda portionsrätter uppdateras två gånger om året, en gång på hösten och en gång på våren.  Från och med 21 september finns fyra nya rätter på menyn.

Totalt består menyn av 14 rätter, bestående av fisk-, kött/kyckling- och vegetariska rätter. Den nya rätterna är indisk blomkålsgryta med curry och ris (vegansk), lasagne med sojafärs och linser (vegetarisk), fisk i kokosgrädde med basmatiris och rostade grönsaker samt kycklingfilé i spenatsås med ris. 

Syftet med de kylda rätterna är att patienter som av olika skäl inte vill eller kan äta på ordinarie serveringstider ska kunna få god och näringsriktig mat, utöver den ordinarie patientmenyn. Vidare kan kylda rätter även bidra till en minskning av matsvinnet då vårdavdelningar slipper ”extrabeställa” matbrickor för att säkerställa att mat ska finnas för exempelvis nyinkomna patienter på vårdavdelningen.

De kylda rätterna beställs via Matilda (på SkaS kan de nya rätterna beställas från och med 10 oktober).
På vissa sjukhus kan både anhöriga och personal beställa kylda rätter via Swish. 

Meny kylda portionsrätter

Beställ mat och betala via Swish