Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nya kylda rätter på patientmenyn

Från och med vecka 7 uppdateras menyn för kylda portionsrätter med ett antal nya maträtter.

Totalt består menyn nu av 14 rätter, bestående av fisk-, kött/kyckling- och vegetariska rätter. Menyn har kompletterats med rätter såsom svamprisotto med citron och timjan och en variant på den klassiska franska grytan coq au vin. Efter önskemål från vården tillkommer tre nya vegetariska rätter. Under våren kommer menyn att kompletteras med ytterligare goda rätter.

Syftet med de kylda rätterna är att patienter som av olika skäl inte vill eller kan äta på ordinarie serveringstider ska kunna få god och näringsriktig mat, utöver den ordinarie patientmenyn. Vidare kan kylda rätter även bidra till en minskning av matsvinnet då vårdavdelningar slipper ”extrabeställa” matbrickor för att säkerställa att mat ska finnas för exempelvis nyinkomna patienter på vårdavdelningen.

De kylda rätterna beställs via Matilda. På vissa sjukhus kan både anhöriga och personal beställa kylda rätter via Swish.

Meny kylda portionsrätter

Beställ mat och betala via Swish