Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Resultat matsvinnsmätning v21 2023

Vårens matsvinnsmätning visar på en ökning för nästan samtliga sjukhusförvaltningar.

Under vecka 21 genomfördes vårens matsvinnsmätning. I mätningen mättes matsvinnet både från kökens produktion och från patientmåltiderna på vårdavdelningarna. Resultatet visar att matsvinnet från patientmåltiderna ökat med 11 g/portion, från 110 g/portion till 121 g/portion.

Mätningen visar att matsvinnet ökade på alla sjukhusförvaltningar utom Skas, där minskade matsvinnet med 5 g/portion i jämförelse med föregående mätning. Andelen orörda brickor i genomsnitt minskade marginellt, från 12% till 11%.

Ta del av resultatet från mätningen: Resultat för matsvinnsmätningar i VGR