Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kylda portionsrätter

Gröna kryddor

Våra kylda portioner är till största del lagade från grunden och ger patienter möjligheten att välja måltid efter egen smak och aptit. Stor vikt har lagts på smak och utseende.

Maten lagas av utbildade kockar med matglädje i ett KRAV-märkt kök och är en del i vårt arbete med minskat matsvinn och minskad klimatpåverkan.

För oss är det viktigt att det finns något för alla och vi vet att patienter har varierande behov. Därför erbjuder vi ett utbud med maträtter som är laktosfria, glutenfria, vegetariska, utan fläskkött samt lättuggade.

Är du anhörig och vill beställa en kyld portionsrätt - kontakta din anhöriges vårdavdelning.

Regionservice producerar och levererar kvalitetssäkrade och specialanpassade patientmåltider till Västra Götalandsregionens sjukhusförvaltningar. De kylda portionsrätterna är en flexibel måltidslösning som möjliggör för patienter att själva välja sin måltid och när de vill äta.
Kylda portionsrätter med fokus på flexibilitet och valmöjligheter>

Meny för kylda portionsrätter

Om du klickar på bilderna nedanför så ser du fullständig innehållslista och näringsberäkning.

För snygg utskrift - skriv ut menyn via en av följande sidor:

Meny Kylda portionsrätter

Utskriftssida för Kylda portionsrätter>

Fiskgryta

Gul fiskgryta med fänkål, paprika, squash och purjolök. Serveras med potatismos och ärter || Glutenfri, fläskfri

kokt fisk med dillsås

Kokt sej med dillsås gjord på grädde och créme fraiche. Serveras med potatismos och gröna ärter || Glutenfri, fläskfri

korv stroganoff

Korv Stroganoff på falukorv, lök, vitkål tomatpuré och grädde. Serveras med långkornigt ris och gröna ärter. || Glutenfri

kyckling med potatisgratäng

Kryddstekt kycklinglårfilé med oregano, paprikakrydda och koriander. Serveras med potatisgratäng och citronkokt rödkål || Glutenfri, fläskfri ||

Kycklingfilé kryddad med paprika, svartpeppar och oregano som serveras med en krämig pastasallad gjort på pasta, ajvarsås och sojabönor || Fläskfri

Klassikern köttbullar och gräddsås med lingon som serveras med potatismos och romanescogrönsaker. || Glutenfri, fläskfri

spagetti och köttfärssås

Smakrik köttfärssås som är tillagad på blandfärs och vegetarisk färs. Serveras med spagetti och ugnsrostade morötter || Laktosfri, lättuggad

långbakad karré

Långbakad fläskkarré med äpple- och lingonsky. Serveras med potatismos och citronkokt rödkål || Glutenfri

pannbiff

Pannbiff som är tillagad på blandfärs och vegetarisk färs och fyllig gräddsås med lingon. Serveras med potatismos och ugnsstekta morötter || Glutenfri, lättuggad

risgrynspudding

Risgrynspudding med smak av citrus, rosmarin och kanel. Serveras med jordgubbssylt. Puddingen kan ätas både varm och kall || Glutenfri, lättuggad

Kycklingfilé med en sås gjort på kokosgrädde, garam masala, koriander, paprika och limejuice. Serveras med långkornigt ris och romanescoblandning || Glutenfri, laktosfri, fläskfri

Linsgryta

Kryddig linsgryta med kikärter, curry, kokosmjölk, lime och vitlök. Serveras med örtbulgur och sojabönor || Laktosfri, fläskfri

vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne med gula ärter, champinjoner, squash, spenat och ost. Serveras med gröna ärter || Fläskfri

Senast uppdaterad: 2020-04-15 09:35