Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Städning med robot

På vissa sjukhus finns städrobotar som en del i lokalvården.

Syftet med robotstädning är att underlätta arbetsmiljön för lokalvårdarna. Den kan avverka stora ytor på kort tid så att lokalvårdarna får mer tid över till annan viktig städning istället för enformiga städuppgifter som sliter på kroppen. Roboten kan göra störst nytta nattetid då färre personal är på plats. 

En städrobot sopar, skurar och moppar och har sensorer som gör att den kan upptäcka olika hinder i alla riktningar. Städkvaliteten ökar då den minskar förbrukning av vatten och rengöringsmedel. Roboten kan ladda, dosera och fylla på vatten helt själv vid sin servicestation. Den kan till och med ta hissen själv om man programmerar den till att göra så. Genom att nyttja tekniken går det enkelt att kartlägga den mest optimala städbanan samt granska och ta ut rapporter via en molntjänst. Via en app kan roboten göras kompatibel med mobil eller läsplatta. 

Senast uppdaterad: 2023-06-16 14:51