Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Minska svinnet

Varje år försvinner patientkläder och textilier för närmare tio miljoner kronor*. Regionservice bedriver tillsammans med sjukvården sedan flera år tillbaka ett arbete för att minska svinnet.

En del i detta arbete är ett retursystem för patienter som består av returpåsar och returboxar. Returboxarna finns placerade på vårdenheter inom Västra Götalandsregionen och har två funktioner. De är mottagare av textilier men också en budbärare som förmedlar regionens textilier som ska till Tvätteriet Alingsås. Det är enkelt att byta säckar (returtvättsäck röd), returboxen är enkel att flytta vid städning och den är försedd med brandkassett. Genom att dela ut returpåsar och informera patienter om hur de återlämnar textilier kan vi tillsammans minska svinnet. Plastpåsar för returtvätt beställs samtidigt som ni beställer er vanliga tvätt. Påsarna hittar ni under övrigt på beställningssidan.

* 9,5 miljoner 2009 

Kontaktuppgifter är ej tillgängliga
Senast uppdaterad: 2020-07-29 07:36