Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Viktigt meddelande gällande Viking M, Viking L, Viking 300 och Viking ........

Hill-Rom Liko har skickat ut ett viktigt meddelande gällande mobila lyftar Viking M, Viking L, Viking 300 och Viking XL. 
Problem med lyftarm kan uppstå om användare lyfter lyftarmen manuellt. Lyftarmen ska endast höjas med hjälp av lyftmotorn. Om lyften används som avsett föreligger ingen risk. 

Samtliga berörda lyftar som är uthyrda av Hjälpmedelscentralen kommer att kontrolleras i samband rekonditionering. Lyftar som är köpta via Hjälpmedelscentralen som grundutrustning kommer att kontrolleras av Hill-Rom Liko. I samband med kontroll kommer samtliga berörda lyftar att uppdateras med märkning som varnar för risken. Listor på köpta lyftar är överlämnade till Hill-Rom Liko. 

Ca 400 berörda lyftar hyrs ut och 180 lyftar är sålda som grundutrustning.

 2016-01-12
Produktkonsulent
Joanna Dubinska Malmberg

Länk:
https://lakemedelsverket.se/malgrupp/Halso---sjukvard/Medicinteknisk-sakerhetsinformation/fran-tillverkare/FSN2015/Hjalpmedel-for-funktionshindrade--Viking-M-lyft-Viking-L-lyft-Viking-XL-lyft-och-Viking-300-lyft--Hill-Rom-Liko-AB/

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:18