Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förändring Konsultationsunderlag

Den 1 juni 2022 kommer nya konsultationsunderlag att gälla.

Från att tidigare ha varit ett generellt konsultationsunderlag samt flera fördjupningsdelar kommer det nu vara fyra olika underlag fördelade på följande områden: 

  • Gång/Träning
  • Sittande  
  • Kommunikation/Kognition/Larm  
  • Överflyttning/Liggande/Kroppsskydd 

Endast ett konsultationsunderlag behöver användas för varje ärende. På underlaget väljs sedan vilket produktområde som är aktuellt för konsultationen. Underlagen består till stor del av kryssvalsrutor vilket förenklar ifyllandet. 

Konsultationsunderlaget ligger till grund för förväntningssamtalet men det är inte längre ett krav att bifoga arbetsordern i webSesam. Hjälpmedelscentralen ser ändå att det är en stor fördel om så görs, för att konsulent ska ha möjlighet att sätta sig in i ärendet inför förväntningssamtalet och ärendehanteringen på så sätt kan underlättas. I de fall konsultationsunderlaget inte bifogats arbetsordern kommer konsulent och förskrivare tillsammans fylla i detta vid förväntningssamtalet. 

Läs mer på vår webbplats: Underlag för konsultation och utprovning 


Senast uppdaterad: 2022-06-01 07:04