Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Azalea – nytt utseende på vinkelställbart benstöd

Invacare har tagit fram ett nytt vinkelställbart benstöd som ska ha förbättrad kvalité och vissa nya funktioner.

Tillsvidare levereras från hjälpmedelscentralen antingen det gamla eller nya utseendet på vinkelställbart benstöd. På sikt kommer det att vara möjligt att välja vilket benstöd som önskas då art nr har erhållits från Invacare samt att benstödet har varit ute i praktiskt bruk under en period. Beställningsstöden Azalea kommer då att utökas med art nr för de nya benstöden.

Tillsvidare är hjälpmedelscentralen återhållsam med inköp av den nya modellen eftersom det finns många benstöd av den äldre modellen på lager och det finns risk för "barnsjukdomar" på framtagna nya modeller. På nya rullstolar som levereras från Invacare kommer det att vara den nya modellen av vinkelställbart benstöd och dessa levereras ut med rullstolen. De nya benstöden är kompatibla med äldre rullstolar och tvärtom.

På Invacare´s hemsida är ännu inte tillbehören kompletterade med det nya benstödet men det finns en länk till en instruktionsfilm på YouTube som visar justering av det nya benstödet.

Senast uppdaterad: 2019-04-30 13:09