Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Introduktion av Hjälpmedelscentralen

Om utbildningen

Introduktionen ingår i Hjälpmedelscentralens Basutbud.
Förskrivare hos vårdgivare med avtal deltar utan kostnad vid utbildningstillfället.

Introduktionen inkl. rundtur är 2 timmar lång och genomförs på Hjälpmedelscentralen i Borås, Mölndal, Skövde och Uddevalla.

Är du ny förskrivare av hjälpmedel? Eller har du arbetat ett tag och vill ta del av information och nyheter som berör vårt samarbete? Då är du välkommen till en introduktion av Hjälpmedelscentralen! Du får träffa några oss som arbetar här, se våra lokaler och höra om vårt utbud och få tips som underlättar förskrivningsprocessen.

Vad får du lära dig?

  • Introduktion till Hjälpmedelscentralens uppdrag, utbud, kundtjänst, yrkeskategorier, hemsida och utbildningar
  • Tips och rutiner som kan underlätta när du förskriver hjälpmedel. OBS! Information om beställningssystemet Websesam ingår inte i utbildningen.
  • Få en inblick i verksamheten genom att besöka bl.a. verkstad, rekondavdelning, utprovningsrum och övriga lokaler där hjälpmedlen hanteras.

Vilka delar består utbildningen av?

  • Introduktion
  • Guidad rundtur på Hjälpmedelscentralen

Vem vänder sig utbildningen till?

Introduktionen vänder sig i första hand till nya förskrivare, men övriga förskrivare som vill veta mer om verksamheten är välkomna.
Förbered dig gärna inför utbildningen genom att gå in på vår hemsida, så att du får en uppfattning om vilken information som finns där och var du hittar den: www.vgregion.se/hjalpmedel

Utbildare

Hjälpmedelskonsulenter på respektive hjälpmedelscentral. Representanter från övriga yrkeskategorier medverkar under rundturen.

 

Introduktion av Hjälpmedelscentralen


Senast uppdaterad: 2023-05-25 11:38