Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bromsskola

Bromsskolan. Se filmen och lär dig justera en rollatorbroms.

OBS! Tyvärr är inte detta klippet tillgänligt för tillfället. Det går att ta del av filmen via Lärportalen:

Kurs: Bromsskola, teknisk introduktion för förskrivare, basutbud, Hjälpmedelscentralen (vgregion.se)

 

Om utbildningen

Ett filmklipp som lär dig justera rollatorns broms. Du/ni kan också beställa en timme med en tekniker som uppdragsutbildning för att testa och lära dig göra detta praktiskt.

Vad får du lära dig?

Målet är att deltagaren lär sig att justera en rollatorbroms enligt bruksanvisning så att den tar bra och fungerar säkert för användaren.

Vilka delar består utbildningen av?

Filminstruktion som inspiration och motivation. Inbjudan till att boka konsultation för praktisk träning med en tekniker från Hjälpmedelscentralen.

Vem vänder sig utbildningen till?

Fysioterapeuter och arbetsterapeut som är förskrivare med grundläggande förskrivarkunskaper.

Praktisk information

Basutbud

Utbildningen är en kort film, som du kan se här på webbsidan och den ingår i Hjälpmedelscentralens Basutbud (distans).

Uppdragsutbildning

Som ett komplement finns möjlighet att boka uppdragsutbildningen "Bromsskola". Det gäller för såväl rollator som rullstol. Vid en uppdragsutbildning får du träffa en tekniker. Tillsammans går ni igenom hur bromsen justeras, så att den tar på rätt sätt. Du får träna på detta och får information om på vilka produkter i sortiment, det är möjligt och lämpligt att du som förskrivare gör åtgärden själv. Du kan komma själv eller tillsammans med en grupp kollegor. En uppdragsutbildning debiteras per timme enligt avtalstaxa.

Utbildare

Utbildare vid uppdragsutbildningen är Tor Granar, tekniker, Hjälpmedelscentralen.

Anmälan

Du anmäler dig genom att efterfråga uppdragsutbildning, formulär här på hemsidan. För mer information kontakta utbildningskoordinator. Du behöver ange ditt användarnamn i webSESAM (förskrivarID) och ert betalarnummer Sesam2. Vid frågor om betalarnummer i Sesam2, kontakta Hjälpmedelscentralens Kundtjänst tel. 010-473 80 80. Välj knappval 5 - för fakturafrågor.


Senast uppdaterad: 2021-09-13 11:28