Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gång- och träningshjälpmedel

Om utbildningen

Utbildningen ingår i Hjälpmedelscentralens Basutbud. Förskrivare hos vårdgivare med avtal deltar utan kostnad vid utbildningstillfället.
Utbildningen (båda inriktningarna) genomförs på Hjälpmedelscentralen i Borås, Mölndal, Skövde och Uddevalla cirka 1 gång vartannat år.

 Välkommen till en heldagsworkshop om gång- och träningshjälpmedel! Utbildningen innehåller både teori och praktiska moment och ges i två varianter: med inriktning mot barn och ungdomar samt inriktning vuxna.

Vad får du lära dig?

  • Visning och genomgång av upphandlat sortiment.
  • Praktisk hantering av hjälpmedlen, bl.a. justering och montering av tillbehör utifrån personers olika förutsättningar.

Vilka delar består utbildningen av?

  • Introduktion och teoretisk genomgång.
  • Diskussion.
  • Workshop.

I utbildningen förekommer praktiska moment där du kommer att behöva arbeta nära andra deltagare med avstånd på mindre än 1m. För dessa moment finns skyddsmaterial att tillgå på plats.

Vem vänder sig utbildningen till?

Denna workshop är för dig som i din yrkesroll förskriver och/eller följer upp förskrivning av gång- och träningshjälpmedel.

Utbildningsansvarig

Malin Willborg och Therése Kantedal, hjälpmedelskonsulenter på Hjälpmedelscentralen.

Utbildare

Hjälpmedelskonsulenter på Hjälpmedelscentralen.


Senast uppdaterad: 2021-06-04 16:37