Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ersättningsgrupper – en väg till ökad användning av likvärdiga hjälpmedel

Enligt LOU (Lagen om Offentlig Upphandling) ska HMC upphandla och teckna nya avtal med leverantörer ungefär vart fjärde år. Därav behov av regelbunden sortimentsuppdatering.

Hjälpmedelshantering kännetecknas av cirkulär verksamhet som skapar:

  • tillgång till fler modeller - underlättar förskrivningsprocessen och ökar tillgängligheten
  • förbättrar möjlighet till leverans i tider av osäkerhet
  • miljövinster – återanvändning innebär att vi nyttjar större del av ett hjälpmedels livstid och därmed belastas jordens resurser mindre
  • ekonomivinster – tidigare upphandlat sortiment har 20% lägre hyra

Vid införandet av nytt sortiment grupperas likvärdiga artiklar i en ersättningsgrupp. Skapade ersättningsgrupper presenteras i sortimentsöversikten med informationstext.

Ersättningsgrupp skapas för att synliggöra de likvärdiga produkter som finns i sortiment och för att underlätta beställning av dessa.  

Vid beställning av en artikel som ingår i en ersättningsgrupp erbjuder webSesam en likvärdig artikel om lagersaldo finns.

Erbjuden artikel kan levereras omgående. Tyvärr justerar inte webSesam leveranstiden med detsamma. Därför informeras du om leveranstiden i en separat text.

En likvärdig artikel föreslås för beställning men det är möjligt att välja annan artikel genom att bocka för den som man vill beställa.

Tänk på att du alltid måste beställa tillbehör passande den artikel du väljer.

Om du är osäker på skillnaden mellan nytt och tidigare upphandlat likvärdigt sortiment, kan en hjälpmedelskonsulent i kundtjänst ge information om detta telefonnummer 010-473 80 80 val 2, därefter val 3 Konsultation


Senast uppdaterad: 2023-05-10 11:07