Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Viktig information vid beställning av Grundutrustning

Ska hjälpmedlet användas till en specifik patient och vara personligt förskrivet ryms beställningen inte inom en grundutrustning. Förskrivande enhet kontaktas som ansvarar för bedömning och beställning.

Om förskrivare finns tillgänglig i verksamheten samt är bekant med upphandlat sortimentet i Västra Götalandsregionen, be hen om hjälp med behovsanalys och val av produkt.

Läs sortimentsöversikterna på Hjälpmedelscentralens webbplats för att se vad som finns i sortiment (gulmarkerat= aktuellt sortiment).
Sortimentsöversikter - Leverantör av Hjälpmedel i Västra Götalandsregionen


För att vi skall kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver du ha svar på följande frågor, innan du kontaktar Kundtjänst

  • Vem/vilka ska använda hjälpmedlet.
    Patient/patienternas längd, vikt, sittbredd.
    I vilka situationer och vilken miljö? Kan det finnas faktorer i miljön, tex bredder, höjder osv som kan begränsa.
  • Ska hjälpmedlet kombineras med befintligt hjälpmedel/produkt, tex taklyft, säng, rullstol. Ta reda på dess fabrikat och modell. Finns individnummer på hjälpmedlet notera individnumret.
  • Ska efterfrågat hjälpmedel kombineras med ett personligt förskrivet hjälpmedel skall detta först stämmas av med ansvarig förskrivare.
    Om drivaggregat skall kombineras med personligt förskriven rullstol skall ansvarig förskrivare uppges på arbetsorder för konsultation.

Vid generell rådgivning kring grundutrustning, som tex att ta fram artikelnummer och frågor om sortiment, kontakta vår Kundtjänst
010-473 80 80, val 2 därefter val 3 för Hjälpmedelskonsulent eller mejla till info.hmc@vgregion.se

För att få hjälp med mer specifika råd och behovsutredning inför val av hjälpmedel eller för visning av hjälpmedel behöver du registrera en arbetsorder för konsultation.

Arbetsorder registreras i webSesam. Du väljer din vårdenhet som mottagare och arbetsorder ”konsultation”. Vid beställning av drivaggregat ska alltid en konsultation registreras.

Har du inte behörighet till webSesam använder du beställningsblanketten för Grundutrustning Order som du hittar du på vår webbplats under grundutrustning bank för blanketter, guider och beställningsstöd.
Samma blankett används för beställning av hjälpmedel för grundutrustning.

Vid frågor kring registreringen av arbetsorder för grundutrustning kontakta Kundtjänst 010-473 80 80, val 2 därefter 0 för Grundutrustning.

 


Senast uppdaterad: 2023-05-24 13:34