Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Underhåll

Tjänstesektionens underhållsteam ansvarar för avhjälpande underhåll, akut avhjälpande underhåll liksom förebyggande underhåll, besiktningar, montering i samband med leveranser och anpassning/montering av tillbehör av hjälpmedel som finns hos patient/brukare. Arbetet bedrivs i team på 4 orter där Hjälpmedelscentralen har verksamhet i Västra Götaland. I underhållsteamen arbetar hjälpmedelstekniker, hjälpmedelsingenjörer och koordinatorer. 

För att beställa registrerar förskrivare en arbetsorder i webSesam. För att så snabbt som möjligt kunna utföra önskad arbetsorder och för att kunna följa upp att överenskomna ledtider hålls är det viktigt att rätt arbetsordertyp används. Om tekniker upptäcker att fel typ av arbetsorder valts kontaktas förskrivare om att lägga ny och den gamla makuleras eftersom Hjälpmedelscentralen inte kan ändra felaktigt vald arbetsordertyp.

Vid behov av tillfälligt lånehjälpmed vid avhjälpande underhåll kan detta anges i arbetsordern.  Vid vilka situationer som ersättningsprodukt kan bli aktuell anges på Vårdgivarwebben Samarbetsavtalet - Avhjälpande underhåll, se avsnittet om ersättningsprodukter.

 


Senast uppdaterad: 2023-01-20 14:14