Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Om oss

Vårt erbjudande.

Visa filmen om Regionservice i nytt fönster

Regionservice är Västra Götalandsregionens interna serviceorganisation. Genom att samordna och standardisera service och låta den utföras av en förvaltning med service som spetskompetens, vill regionen öka kvaliteten och nyttan.

Regionservice bildades 2006 och arbetet har kommit långt. Mycket av den service som tidigare skedde på olika sätt, på olika platser och med olika resultat sker idag samordnat.

Tillsammans med övriga förvaltningar och bolag fortsätter Regionservice utveckla och samordna Västra Götalandsregionens interna service för att skapa nytta och frigöra resurser till hälso- och sjukvården.

Våra kunder är sjukhus, vårdcentraler och folktandvårdskliniker, VGR:s övriga verksamheter och bolag samt ett antal kommuner. Vi effektiviserar servicefunktionerna så att övriga förvaltningar kan fokusera på sin kärnverksamhet.

Utifrån våra tre affärsområden levererar vi servicetjänster enligt nedan: 

Hälso- och sjukvårdsnära tjänster: Lokalvård, interna transporter, avfallshantering, patient- och personalmåltider, avtalshantering FM tjänster

Logistik: Tvätt- och textilservice, hjälpmedel och läkemedelsnära produkter, materialförsörjning, transporter och tryckeri

Administration: Ekonomiservice, löneadministration, telefoni, arbetsplatstjänster, internkonsulter, konferens/utbildning och diarium

 

Uppdragsgivare

Regionservice arbetar på uppdrag av Servicenämnden. Servicenämnden driver utvecklingen och ansvarar för att serviceverksamheten i Västra Götalandsregionen är effektiv, ändamålsenlig och har hög kvalitet.

Senast uppdaterad: 2021-04-06 15:47