Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lön och pension

Ändrade öppettider

På grund av rådande omständigheter och en högre arbetsbelastning än vanligt inom Löneservice så behöver vi ändra öppettiderna i vår supporttelefon.

Fr o m 1 maj – 31 augusti kommer våra telefontider vara kl. 09:00 -15:00 mån – fre med lunchstängt kl. 12:00 - 13:00 .

Information med anledning av Covid-19

Löneservice får just nu in många frågor kring karensavdrag och slopat läkarintyg efter sjunde dagen. Nedan httar du mer information kring detta.

För att kunna söka ersättning för karensavdraget hos Försäkringskassan behöver du fylla i Västra Götalandsregionens organisationsnummer, vilket är: 232100-0131.

HR-direktör Marina Olsson har beslutat att tillfälligt avstå från kravet på sjukintyg efter sjunde dagen med anledning av Covid-19.  
Läs mer om beslutet här

Karensavdraget slopas genom att staten betalar ut sjukpenning för första dagen i sjukperioden. Bakgrunden är Folkhälsomyndighetens rekommendationer där man vill uppmana alla att stanna hemma även vid lindriga symptom i luftvägarna. Karensavdraget har framförts vara en vägande orsak till sjuknärvaro på arbetet, vilket kan öka smittspridningen av Covid-19. 

Överenskommelsen gäller från 11 mars till 31 december 2020. Hanteringen under denna period är att arbetsgivare ska göra karensavdrag som vanligt. Arbetstagaren kan i efterhand söka ersättning för den första dagen i sjukperioden från staten. Ansökan görs retroaktivt till Försäkringskassan. För att kunna söka ersättning för karensavdraget hos Försäkringskassan behöver man fylla i Västra Götalandsregionens organisationsnummer, vilket är: 232100-0131.

Information om när det är möjligt för arbetstagare att ansöka om ersättningen och hur det ska gå till kommer att publiceras på Försäkringskassans webbplats när regeringen har beslutat i frågan. 
Coronaviruset – det här gäller, Försäkringskassan 
SKR: Frågor och svar om arbetsgivares ansvar vid epidemi- eller pandemiutbrott 

Pension

Kontaktuppgifter till pensionsenheten som svarar på frågor kring din tjänstepension.
Senast uppdaterad: 2021-05-07 11:04