Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny patientmeny 2023

Menyn för patientmåltider inom Västra Götalandsregionen förnyas 27 februari 2023. Den nya menyn möter Livsmedelsverkets nationella riktlinjer för måltider på sjukhus samt Västra Götalandsregionens miljömål.

Patientmenyn ska erbjudas till alla patienter för att patienten ska få möjlighet att själv välja måltid. Den nya menyn innebär bland annat att NNR-koster och Energitäta smårätter ersätter A-kost och E-kost. Den innehåller säsongsanpassade måltider som rullar på fyra veckor och kompletta måltider med förvalda komponenter för att säkerställa näringsriktiga måltider till patienterna. Det innebär att de komponentval som fanns förut tas bort och beställningen av patientmåltider blir lättare.

Beställning av måltider sker i beställningssystemet Matilda och menyn kommer där ha samma informationsmängd som tidigare.

Läs mer: Ny meny 2023 - Regionservice Servicewebb

Ta del av webbinarium

Här kan du som hanterar eller ordinerar måltider på sjukhusavdelningar ta del av ett inspelat webbinarium. Där presenteras den nya menyn, vilka förändringar menyn innebär jämfört med nuvarande meny samt hur vårdpersonal och patienter påverkas av förändringen: 

Ny meny 2023 - Servicewebben (vgregion.se)

Se informationsmaterial om den nya menyn:
Informationsblad Ny meny 2023.pdf (vgregion.se)

Nyhetsbrev ny meny 2023