Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fransk potatissallad

4 portioner (175 g per portion)

Ingredienser: 

600 g kokt potatis
1 st rödlök
8 msk rapsolja
4 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 krm salt
1 tsk socker
2 tsk örter, frysta eller färska

Dressing:

  1. Vispa ihop vitvinsvinäger och dijonsenap.
  2. Häll i rapsoljan med en jämn stråle under vispning.
  3. Smaka av med salt, socker och örter.

Potatissallad:

  1. Dela potatisen i mindre bitar.
  2. Skiva eller hacka rödlöken.
  3. Häll dressingen över potatisen.
  4. Blanda ner rödlöken.
Senast uppdaterad: 2023-07-10 14:29