Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Grönsakssoppa

4 portioner (3,5 dl per portion)

Ingredienser: 

80 g purjolök
1 st vitlöksklyfta
500 g krossad tomat
4 tsk grönsaksfond (koncentrerad)
6,5 dl vatten
80 g vitkål
175 g rotfrukter
1 msk frysta örter
1 tsk spiskummin
Ev. 1 msk rödvinsvinäger
Salt och peppar

  1. Strimla purjolöken och fräs den i olja, tillsammans med finhackad vitlök.
  2. Tillsätt krossade tomater, grönsaksfond och vatten. Låt koka upp.
  3. Dela vitkål och rotfrukter i mindre bitar. Tillsätt i soppan och koka dem mjuka.
  4. Tillsätt frysta örter och spiskummin.
  5. Smaka av med rödvinsvinäger, salt och peppar.
  6. Red soppan vid behov.
  7. Servera soppan med en klick crème fraiche.

 

Senast uppdaterad: 2023-07-10 14:29